sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Lauantaipäivä Oulussa

Helsingissä tihutti vettä, mutta märkää lunta tuli taivaan täydeltä Oulussa, minne tein pikavisiitin lauantaina Pohjois-Pohjanmaan kennelpiirin vuosikokoukseen.
Puheenjohtaja Jorma Kallio oli pyytänyt minua kertomaan lyhyesti Kennelliiton ajankohtaisista asioista, joten kävin läpi hieman viime vuoden tunnuslukuja kohonneesta jäsenmäärästä rekisteröinteihin ja lisääntyneisiin näyttely- ja koekäynteihin. Kerroin myös ajankohtaisista hankkeista kuten yhteispohjoismaisista näyttelysäännöistä sekä tietenkin Kennelliiton valmistautumisesta vuoden 2014 Maailmannäyttelyyn ja samana vuonna pidettäviin Kennelliiton 125-vuotisjuhliin.
Mukavahenkisen kokouksen aluksi piirin puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja jakoivat palkinnot viime vuoden voitokkaimpien koirien omistajille – hienoja pokaaleja ja mitaleja. Monessa mukana ollut Erkki Partanen sai vastaanottaa piirin viirin sekä Kennelliiton hallituksen myöntämän viirin tunnustuksena pitkäaikaisesta vapaaehtoistyöstään mm. kennelvalvojana ja sittemmin kennelneuvojana. Erkki kertoi alkaneensa vähentää luottamustehtäviään, kun huomasi eläkkeelle jäätyään, että kohta uhkaa burnout, niin kiirettä on ollut.
Oli myös mukava tavata sellaisia entisiä kollegoita Kennelliiton valtuustosta kuten Risto Avela, jonka kanssa muistelimme Oulun seudulla toimineita ja vieläkin toimivia yhteisiä ongelmatapauksia, joita ei ole vieläkään saatu järjestykseen. Valitettavasti.
Mutta mukava kokous, ja mukava matka – ja virkistävää tavata muitakin kuin kokopäiväisiä kennelpoliitikkoja.
PS. Matkalla lentokoneessa luin Finnairin Blue Wings-lehdestä ulkoministeri Alex Stubbin kolumnin, jossa hän ikuisena optimistina hehkutti odottavansa Vancouverista enemmänkin kuin nuo tavoitellut 12 mitalia… Pieleen meni. Kävi jääkiekon pronssiottelussa miten kävi, olen sitä mieltä, että pappaketju ja paikallaan seisovat puolustajat saisivat jäädä eläkkeelle ennen seuraavia arvokisoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti