perjantai 5. helmikuuta 2010

Kennelliiton hallitus

Kennelliiton hallitus kokoontui torstaina. Mitä muuta voi sanoa kuin että joskus tuntuu kuin tämä ei olisi tervejärkisten hommaa: kokous alkoi klo 10 ja päättyi klo 20 maissa, minkä jälkeen oli vielä jälkipuinti paikallisessa, eurooppalaisittainkin kuuluisassa Sikalassa eli ravintola Sea Horsessa.
Kokouksessa puhuttiin pitkään hallitustyöskentelyn tehostamisesta, ja paljon siinä onkin tekemistä, sillä me olemme Kennelliiton päätöksenteossa tottuneet hyvin monimutkaiseen byrokratiaan, jossa asiat eivät tapahdu sellaista tahtia kuin muualla ympäröivässä maailmassa. Itse olemme byrokratian ja pykälät luoneet, ja ratkaisuja ulospääsyyn etsitään. Omalta osaltani olen jo vuosikausia puhunut toiminnan tehostamisesta, mutta laiva kääntyy tuskastuttavan hitaasti.
Kurinpitoasiat ovat vuosi vuodelta työllistäneet Kennelliiton toimistoa, toimikuntia ja hallitusta entistä enemmän, eikä tämän päivän kokouskaan ollut poikkeus. En ole aivan varma, onko kysymyksessä ongelmien lisääntyminen vai entistä tehokkaampi tarttuminen epäkohtiin. Valitettavasti jäsenistölle ei tietosuoja- ym. vaatimusten vuoksi välity aivan selkeää kuvaa, miten paljon tässä asiassa tehdään.
Julkisuudessakin on jo puhuttu Kennelliiton työstettävänä olevasta jalostusstragiasta kaiken maailman BLUP- ja sukusiitoskertoimineen sekä jälkeläisrajoituksineen. Luulen, että kun strategia tulee aikanaan lausunnolle Kääpiökoirayhdistyksessä, sitä ei niellä aivan sellaisenaan, sillä meillä on paljon englantilaisperäisiä tai Englannissa kehitettyjä rotuja, joiden piirissä ei ole totuttu aivan samanlaiseen dogmaattiseen indeksien tuijottamiseen kuin monissa muissa roduissa, joten eiköhän meilläkin ole sanamme sanottavana siitä, mitä koiranjalostuksen ja sen tavoitteiden tulisi olla - ettei heitetä lasta pesuveden mukana pois riippumatta siitä, mitä nämä jalostusstrategit ja monet halpojen irtopisteiden kerääjät haluavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti